Cuijk

LAATSTE NIEUWS

Belangstellenden voor toekomstige bewoning welkom

Onze plannen vorderen gestaag!
Onze plannen om met 14 huishoudens een kleinschalige woongemeenschap te vormen vorderen gestaag op een gedeelte van het voormalig Merletterrein aan de Grotestraat in Cuijk.
De aannemer is gekozen. De grootte van het perceel is bekend en de buitenkant van de woningen krijgt steeds meer vorm.

Onze CPO-vereniging bestaat nu uit 6 huishoudens, zowel stellen als alleenstaanden.
We werkten de laatste maanden van 2021 hard, onder begeleiding van Kilimanjaro Wonen, om de plannen verder uit te werken en met de gemeente Cuijk duidelijkheid te krijgen over onder andere het bestemmingsplan en de exacte grootte en ligging van het perceel.
We zijn zelf opdrachtgever, zonder ontwikkelaar, dus hebben als toekomstige bewoners veel invloed op het gebouw, woningen en woonconcept. Dat vergt veel overleg, lees- en denkwerk, en beslissingen nemen. En dat brengt nu al saamhorigheid en gezelligheid!

CPO-plus: zelfstandig wonen maar ook samen.
Ons doel is om gezamenlijk een kleinschalig wooncomplex te laten bouwen:
13 levensloopbestendige en duurzame koopappartementen (6 op de begane grond, 7 op de
1e verdieping) en 1 vrijstaande woning, met ruimte voor ‘privé’ en ‘samen’.
Ieder huishouden heeft een eigen woning met een privé-buitenruimte (tuin of balkon). Daarnaast zijn er ruimtes voor gemeenschappelijk gebruik: in elk geval een gezellige ontmoetingsruimte met terras, een fietsenstalling, en een gezamenlijke tuin. Over een klus- of logeerruimte moeten we nog beslissen, maar ook dat staat op ons wensenlijstje.
De locatie is perfect. Dichtbij het centrum van Cuijk met voorzieningen op loopafstand zoals winkels, schouwburg, bioscoop. Vlakbij de Maas en de snelweg A73 en een station in de buurt.

Van droom via ontwerp naar realisatie.
We begonnen met dromen en een visie op wonen, met daaraan gerelateerde wensenlijstjes. Nu zijn we aan het ontwerpen, in nauwe samenwerking met de architect. Uiteraard de buitenkant van het gehele gebouw, maar ook gedetailleerde plattegronden van de individuele woningen van de huidige deelnemers van de CPO-vereniging.
En in de loop van de komende maanden wordt duidelijk wanneer we gaan bouwen. Maar dan stopt het niet, van daar uit gaan we door!
Want dat is waarom we ons CPO-plus noemen: we gaan samen wonen, waar we onze buren echt kennen, waar we elkaars privacy respecteren en waar onderling contact en burenhulp vanzelfsprekend zijn. We staan voor elkaar klaar. De bedoeling is dat we er tot op hoge leeftijd veilig en comfortabel kunnen blijven wonen.
We richten ons niet alleen op mensen vanaf 55 jaar. Zeker de vrijstaande woning kan prima bewoond worden door jongere mensen.

Belangstellenden van harte welkom.
Er zijn nog appartementen beschikbaar, zowel beneden als op de 1e verdieping. Ook de vrijstaande woning is nog vrij.
Over grootte en indeling kunnen toekomstige bewoners nu nog mee beslissen.

 

Informatiebijeenkomst
Vrijdag 11 februari 2022 van 16:00 - 18:00 uur, online

Om u meer over dit woonconcept en onze plannen te vertellen is er een online zoom-bijeenkomst op vrijdag 11 februari om 16.00 uur. Een live bijeenkomst zal waarschijnlijk nog niet gaan.
Denkt u ook na over hoe u in de nabije toekomst wilt wonen, en spreekt het bouwen en wonen op deze manier u aan? Bent u enthousiast geworden over onze plannen en vindt u de locatie ook prachtig?

Meld u dan aan op wonenvoorgevorderdencuijk@gmail.com voor de bijeenkomst op vrijdag 11 februari.
Voor nadere informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met
Anja Kuipers (voorzitter): 06-46487110 of Arjo Janssen (penningmeester): 06-18439668

Voor serieus geïnteresseerden organiseert de CPO-vereniging ook een excursie naar een soortgelijk project op vrijdag 18 februari in de middag.

Tekenen Grondreserveringsovereenkomst
Cuijk, 31 maart 2021

Vanmiddag hebben wethouder Maarten Jilissen van de gemeente Cuijk en het bestuur, Anja Kuipers en Arjo Janssen, de grondreserveringsovereenkomst getekend. Dankzij een prettige samenwerking met de gemeente, is hiermee een belangrijke mijlpaal voor ons bereikt.

© Copyright 2022 Wonen voor Gevorderden Cuijk - De Maarle. All Rights Reserved.